(1) Bedenk: Less is best. Overmatig gebruik zal het effect niet verhogen. Je loopt het risico je lichaam te beschadigen.

(2) Gebruik de etherische olie niet of zeer voorzichtig bij de ogen en geslachtsdelen. Gebruik ze in de meeste gevallen ook niet voor mondelinge inname.

(3) Overmatig gebruik kan een irritatie op de huid veroorzaken. Je kunt eerst een test uitvoeren door een paar druppels op een pleister te druppelen en deze (24 uur) aan de binnenkant van je pols te plakken. Mocht er irritatie ontstaan kun je het geïrriteerde gedeelte insmeren met een basisolie.

(4) Sommige etherische oliën verhogen de gevoeligheid voor zonlicht, zoals Bergamot, Grapefruit, Citroen en Sinaasappel. Voorkom blootstelling aan zonlicht voor minimaal 4 uur na gebruik. 

(5) Zwangerschap en borstvoeding – Raadpleeg je arts of aromatherapeut voor het gebruik van etherische olie bij zwangerschap en borstvoeding. Etherische olie (mixen) kunnen gebruikt worden in een aromaverspreider.

(6) Bewaar de etherische oliën in donker gekleurd glas. Buiten bereik van zonlicht.

(7) Etherische oliën buiten bereik van kinderen bewaren. Ben voorzichtig met het gebruik van etherische oliën bij kinderen. Gebruik ze uitsluitend in lage dosering.

(8) Indien etherische oliën zijn ingeslikt zet het braken niet aan. Neem een glas melk of water en ga naar een dokter of ziekenhuis als problemen zich voordoen. Het is verstandig om de verpakking van het product met de veiligheidsrichtlijnen te tonen aan de behandelend arts.

(9) Ga niet slapen met een brandende aromabrander. Blaas deze altijd eerst uit voordat u gaat slapen.

(10) Laat geen brandende aromabrander binnen het bereik van kinderen. Plaats ook geen oliebrander bij brandbare stoffen zoals gordijnen en kleding. 

(11) Stop niet met het gebruik van behandelingen die zijn aanbevolen door een medisch arts. Zoek altijd een gekwalificeerde arts als etherische oliën worden gebruikt om tijdelijke kwalen te verlichten en de klachten blijven aanhouden. Etherische olie is geen vervangmiddel voor medicatie die door uw medische arts zijn voorgeschreven.

Note! Wij proberen met de verstrekte informatie de gebruikers van deze site zo goed mogelijk te informeren. Ondanks dat wij de informatie met de grootste zorgvuldigheid voor u samenstellen kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud of compleetheid van de verstrekte informatie. Het is altijd goed om bij twijfels een arts of aromatherapeut te raadplegen.

 
Wellnessbasics
Bestel online